Uyarı Sizlere daha etkin bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Tamam KAPAT

Müjde! Kanlıca Mantarı Sezonu Başladı

30/10/2020
Kanlıca Mantarı

Mantar Severlere Müjde!

Çam mantarı, melki mantarı ve çintar olarak da bilinen kızılca mantarı sezonu başladı. Vücudumuzun protein dengesi için önemi yüksek olan amino asitler bakımından çok zengin olan bu mantar türü ayrıca birçok minerali de bulundurmaktadır. Fosfor, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, B1 vitamini, B2 vitamini, Niasin ve C vitaminini kızılca mantarından doğal olarak alabilirsiniz. Son bahar yağmurları ile ortaya çıkarlar kısa bir sezonu vardır.

Nerede Bulabilirim?

Kanlıca mantarını çam ormanlarına yakın bölgelerdeki pazarlardan temin edebilirsiniz. OrganikAli.com olarak bu mantarı toplayan ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda siteden de sizlere sunmayı planlıyoruz.

Nasıl Tüketmeli?

Kanlıca mantarı diğer bir adıyla çam mantarı, kuş başı şeklinde doğranıp soğan ve tereyağı ile sotelenebilir, ızgara ve yağda kızartma şeklinde de tüketildiğinde çok keyifli bir öğün olur. Lezzet bakımından en iyi mantarlardan olarak kabul edilir.


Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı

Görüşünü yaz