Uyarı Sizlere daha etkin bir alışveriş deneyimi sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Tamam KAPAT

EJDER MEYVESİ (PİTAYA) FAYDALARI

06/11/2020

EJDER MEYVESİ (PİTAYA) FAYDALARI


Ejder Meyvesi Güney Amerika ve Asya’daki tropikal ve subtropikal bölgelerde, ejder  meyveleri oldukça fazladır ve bolca yetişir. Ejder Meyvesinin (Pitaya)’nın  dış derisi, ejderhaları oldukça anımsatan kaktüs benzeri bir deridir. Kaktüs bitkisi olarak kabul edilen canlı yeşil ve kırmızımsı-pembe tonlar, meyvelerin besin maddesi dolu olduğunu gösterirken, siyah tohumlarla kaplı beyaz kahverengi et birçok zengin ve doğal özelliklere yol açmaktadır.

Ejder meyvesinin her biri yaklaşık 60 kalori içerir. Yapısı  C, B1, B2 ve B3 vitamini açısından zengindir, demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller bulundurur.

  • Kilo Vermenize Yardımcı!
    Yalnız kilonuzu korumakla kalmaz bunun yanında tatlı ihtiyacınızı da karşılar.
  • Kolestrolü Düşürür! 
    Tehlikeli kolesterol düzeylerini düşürmeye ve kalp rahatsızlıklarını iyileştirmeye ciddi şekilde yardımı var. Ejder meyvesi, tekli doymamış yağların güçlü bir kaynağıdır ve kalbin sağlıklı bir şekilde kalmasına yardımcı olur.
  • Sindirim Sisteminizi Düzenler! 
    Sindirim sisteminizi temizlemek için bir ejder meyvesi yiyin. Zayıf sindirim ve kabızlıklara yardımcı olabilecek yüksek lif içeriğine sahip olduğundan farklı hemen göreceksiniz.
  • Ejder Meyvesi Kanserle de savaşıyor!
    Aktif Antioksidanlar sayesinde; serbest radikalleri ve kanser üreten diğer maddeleri atmak için, antioksidan içeren gıdalar yenmesi gerekmektedir. Bunların en başında gelenlerden biri ejder meyvesidir.
  • Diyabetle Savaşır! Ejder Meyvesindeki yüksek lif miktarı şeker sivilerini bastırarak kan şekeri seviyelerini dengeye getirebildiğinden şeker hastalığının düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Yaşlanma Belirtilerini Azaltır! 
    Zengin antioksidanları sayesinde, ejder meyvesi yemek cildi sıkı ve genç tutar. Yaşlanma karşıtı maskelere doğal bir alternatif olarak balla birlikte verilen meyveleri kullanarak bir yüz maskesi hazırlayabilirsiniz.
  • Renkli Saçlara Birebir!
     Ejder Meyvesi suyu renkli saçların tedavisinde mükemmeldir. Saçınıza kabuk ve çiçeklerinin suyunu uygulayabilirsiniz. Bu, saç foliküllerini açık tutacak, saçlarınızın nefes almasını sağlayacak ve sağlıklı kalacaktır.
  • Artriti Bastırır! 
    Artrit direkt olarak eklemleri etkiler ve ciddi iritasyona ve hareketsizliğe neden olur. Diyetinize ejder meyvesi eklemek, bu rahatsızlıklarla savaşmanıza yardımcı olabilir. Artritten muzdarip kişiler için ejder meyvesinin yararları o kadar fazladır ki genelde “anti-inflamatuar meyve” olarak anılır.
  • Sivilcelere Karşı Koruyucu!
    Bu tedavi sadece gençler için değil. C vitamini açısından zengin olan bu meyve, mükemmel bir tropikal merhem haline gelir. Bir dilim Ejder Meyvesini bir macun haline getirin ve yüzünüzdeki veya cildinizdeki kızarık bölgelere uygulayın, sonra su ile durulayın. En iyi sonucu almak için günde iki kez kullanın.
  • Güneş yanığı cildi rahatlatır!
    Ejder Meyvesini salatalık suyu ve bal ile birleştirerek, yanmış cildi yatıştıran aloe gibi bir bileşik oluşturabilirsiniz. B3 vitamini bol miktarda bulunur, Ejder Meyvesi  güneş yanığını nemlendirerek etkilenen bölgeyi iyileştirmede yardımcı olur.

kaynak: ejdermeyvesipitaya.com

Yorumlar

Hiç mesaj bulunmadı

Görüşünü yaz